Club Atlètic GranollersGaudint de l'atletisme des de 1932
NotíciesContacte

Trofeu Germans Cladellas

El Trofeu Germans Cladellas és el reconeixement a la dedicació de tota una vida a l’atletisme i al Club Atlètic Granollers. De ben joves, al voltant dels anys 30, tots dos ja participaven en competicions i més endavant van aconseguir fer rècords del club: en Joan, en 5000 metres llisos, i en Josep (Pitu), en llançament de martell i disc.

Germans Cladellas

Cap a finals dels anys 40, comença la seva implicació més directa en les diferents activitats organitzades pel Club, a les quals van dedicar un munt d’hores al llarg de la seva vida, per portar endavant tots els actes, sempre de manera desinteressada.
Joan i Pitu Cladellas

Cal destacar la seva activitat com a entrenadors del Club i, especialment, la creació de l’escola d’atletisme per part d’en Joan, fet que va contribuir a fer que diferents generacions d’infants poguessin gaudir i practicar totes les especialitats d’aquest esport. En Pitu va continuar fent d’atleta i, dins la categoria de veterans, aconseguí nombrosos rècords de Catalunya i d’Espanya.

El Trofeu Germans Cladellas és una competició en memòria a la visió d’un aprenentatge global que ells tenien d’ensenyar l’atletisme als joves. Es tracta d’un control de proves combinades, en què l’atleta ha d’escollir entre curses, salts i llançaments (duatlons o triatlons, segons la categoria).

El Trofeu es desenvolupa en dues jornades i té lloc a l’inici de la temporada. Els punts de les proves es regeixen per les taules de puntuacions de la IAAF i la RFEA, és a dir, guanya qui obté millor puntuació en la suma de les tres proves. En finalitzar cada jornada es fa el lliurament de premis als tres primers classificats masculins i als tres femenins de cada combinada.